Food tips for Trangia, please!

My field meals are almost out now, so I will have to start cooking real food soon (boohoo 😁).
My kitchen is now a Trangia 27-3 with methanol burner, and I want tips in the comments! Links to recipes, or recipes directly in the comments. The easier and cheaper, the better! 😜
Go!

Advertisements

10 thoughts on “Food tips for Trangia, please!

  1. Böngryta
    3 port.
    Ingredienser
    1,12 burk(ar) kidneybönor
    150 gram fetaost, mager
    1,5 st röd paprika, strimlad
    1,5 st röd lök(ar), hackade
    0,75 bit(ar) chilipeppar, röd, strimlad
    0,75 burk(ar) krossade tomater
    1,5 msk olivolja
    salt
    örtkrydda, basilika eller perslilja
    Tillagning
    Hacka löken.Strimla paprikorna. Dela chilipepparn och ta bort kärnor och mellanväggar. Strimla den urkärnade chilifrukten. Hetta upp olja i pannan och fräs lök, paprika och chilipepparn lätt. Häll på bönor och tomater. Späd eventuellt med lite vatten. Salta och peppra och låt puttra tio minuter under lock. Rör i finhackad basilika. Smula över fetaost och lägg några hela basilikablad på toppen.

    Näringsvärden per portion
    Energi (kJ) 1270
    Energi (kcal) 303
    Kolhydrater (g) 15
    Protein (g) 11
    Fett (g) 21

    Byt ut den magra fetaosten mot normal, så blir det mer energi. Morötter är bra att tillsätta.

    • Ja, det lär ju vara mindre komplicerat än något annat jag kommer på. Jordnötter kommer antagligen adderas till mycket med tanke på protein+energi-innehåll!

  2. Enklare böngryta

    3 port.
    Ingredienser
    1 burk kidneybönor
    150 gram fetaost, mager
    1 burk krossade tomater

    salt
    peppar
    (ev 1,5 msk olivolja, hackad lök, morötter i bitar)
    Tillagning
    (Hacka löken, skär morötter i bitar. Hetta upp olja i pannan och fräs lök och morötter lätt)
    Häll tomater och bönor i grytan. Späd eventuellt med lite vatten. Salta och peppra och låt puttra tio minuter under lock.
    Smula över fetaost.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s