Food tips for Trangia, please!

My field meals are almost out now, so I will have to start cooking real food soon (boohoo 😁).
My kitchen is now a Trangia 27-3 with methanol burner, and I want tips in the comments! Links to recipes, or recipes directly in the comments. The easier and cheaper, the better! 😜
Go!

10 thoughts on “Food tips for Trangia, please!

  1. Böngryta
    3 port.
    Ingredienser
    1,12 burk(ar) kidneybönor
    150 gram fetaost, mager
    1,5 st röd paprika, strimlad
    1,5 st röd lök(ar), hackade
    0,75 bit(ar) chilipeppar, röd, strimlad
    0,75 burk(ar) krossade tomater
    1,5 msk olivolja
    salt
    örtkrydda, basilika eller perslilja
    Tillagning
    Hacka löken.Strimla paprikorna. Dela chilipepparn och ta bort kÀrnor och mellanvÀggar. Strimla den urkÀrnade chilifrukten. Hetta upp olja i pannan och frÀs lök, paprika och chilipepparn lÀtt. HÀll pÄ bönor och tomater. SpÀd eventuellt med lite vatten. Salta och peppra och lÄt puttra tio minuter under lock. Rör i finhackad basilika. Smula över fetaost och lÀgg nÄgra hela basilikablad pÄ toppen.

    NÀringsvÀrden per portion
    Energi (kJ) 1270
    Energi (kcal) 303
    Kolhydrater (g) 15
    Protein (g) 11
    Fett (g) 21

    Byt ut den magra fetaosten mot normal, sÄ blir det mer energi. Morötter Àr bra att tillsÀtta.

    • Ja, det lĂ€r ju vara mindre komplicerat Ă€n nĂ„got annat jag kommer pĂ„. Jordnötter kommer antagligen adderas till mycket med tanke pĂ„ protein+energi-innehĂ„ll!

  2. Enklare böngryta

    3 port.
    Ingredienser
    1 burk kidneybönor
    150 gram fetaost, mager
    1 burk krossade tomater

    salt
    peppar
    (ev 1,5 msk olivolja, hackad lök, morötter i bitar)
    Tillagning
    (Hacka löken, skÀr morötter i bitar. Hetta upp olja i pannan och frÀs lök och morötter lÀtt)
    HÀll tomater och bönor i grytan. SpÀd eventuellt med lite vatten. Salta och peppra och lÄt puttra tio minuter under lock.
    Smula över fetaost.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s